zoek

 
 

Leden en partners laten van zich horen – februari 2017

24/01/2017 > Leden en partners laten van zich horen – februari 2017

Deze maand in ons overzicht: (bedrijfs)nieuws en berichtgeving van Cogen Vlaanderen, 3 E, Eneco en Engie. 

Uit de jongste editie van Cogen Vlaanderens halfjaarlijkse WKK-barometer blijkt o.a. dat drie kwart van de WKK-gebruikers vandaag – onder de huidige omstandigheden en voorwaarden – opnieuw in een dergelijke installatie zou investeren. Dat is een opvallende stijging ten opzichte van de vorige bevraging.

In opdracht van het Vlaamse Energieagentschap werkte 3 E een Actieplan voor Energie Efficiëntie in Vlaamse KMO’s uit. Het publieke eindrapport stelt o.a. dat het energiebesparingspotentieel van industriële KMO’s 15% is. Bij Vlaamse KMO’s in de bouwsector ligt dat potentieel op 19%.

Energieleverancier Eneco neemt een belang van 50% in het Duitse duurzame energiebedrijf Lichtblick, dat duurzame energie levert aan meer dan 645.000 klanten. Beide bedrijven zien hun rol verschuiven naar die van slimme ‘energieregisseur’. Met hun samenwerking beogen ze synergie, maar willen ze vooral ook kansen identificeren en benutten.

In Davos hebben 13 CEO’s van multinationals, onder wie Engie, beloofd om waterstof als brandstof van de toekomst te promoten. Ze geloven dat waterstof een sleutelrol kan spelen in de transitie naar een duurzame energiebevoorrading.

Heeft U ook interessant bedrijfsnieuws voor onze leden? //info [at] smartgridsflanders [dot] be">Laat het ons weten.

Fotogalerij

DEEL:

Altijd op de hoogte? Schrijf u in op de nieuwsbrief

schrijf je in
 

Smart Grids Flanders is

een platform van en voor alle bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de energienetwerken van de toekomst.

meer over Smart Grids Flanders

 
 

Smart Grids Flanders

powered by

voka
energyville

Smart Grids Flanders

is lid van

voka